Perşembe, Nisan 20, 2006

slothhayvanı


Slothlar

Yavaş hareket etmek ve enerjisizlik genel tavırlarıdır.hayatını aaçlara asılarak ve sallanarak geçirir. Kürkünün üzerinde yetişen yosunlar slothlara yeşil renk veririr, bu da onnar için doal bir korunma ve gizlenme yöntemidir. bir yamur ormanında ağaç dallarından sarkan devasa yaprak kütlelerinin bir sloth olma ihtimali çok yüksektir.
Bir sloth evini Nikaragua’dan Peru’ya kadar olan bölgedeki ağaç tepelerine yapar. Hem tropik ormanlarda hemde dağ yamaçlarında yaşayabilirler( deniz seviyesinden yaklaşık 2,5 km yukarda).
Slothlar 50 ile 75 cm e kadar büyüyebilirler, 4,5 kg ile 9 kg arasıda ağırlıkları olabilir. En önemli özellikleri ayaklarıdır. Kocaman, bükük kancaya benzeyen pençeleri vardır. Pençelerini kendini savunmak için kullanıyor olsalarda daha çok dallardan sarkmak ve sallanmak içindir o güzelim pençeler. Sloth sallanırken kürkü vücüduna gelen suyu biriktirerek, kestirirken bi yaprak kümesi gibi görünmesini saalayan yeşil yosunların oluşumuna yardım eder. Lezzetli meyveleri, taze kuru yaprakları ve taze dalları yemeye bayılırlar. Yaşadıkları ağaçlarda bütün besinleri bulabilirler. Karın doyurma saatleri güneş batmadan hemen önceki dakikalardır. Her şeyi sallanarak yaptıkları gibi çiftleşirken de sallanırlar. Dişi slothlar 263 günlük hamilelikten sonra küçük bi bebek dünyaya getirirler. Bebek doar doomaz pençelerini annesinin göğüslerine geçirir ve yaprak yemeye başlayana kadar orda annesini emer. Slothlar yerde yürüyemezler çünkü pençeleri buna izin vermez, yerde ancak yavaş yavaş sürünerek ilerleyebilirler. Bu durumda sallanarak ilerlemeleri daha mantıklıdır tabii kü. Çok iyi yüzerler, başlarını 270 derece çevirebilir ve vücutları hareketliyken başlarını sabit tutabilirler. Slothlar ağaçlarından hafta bi inerler ,inme nedenleri de işemek ve s.çmaktır. Islıa benzeyen tiz bir ses çıkarırlar. Yavru slothlar sa annelerinden uzak kaldıkları zaman meeeee ler. .......................................................:)
daa neler var bu dünyada...yaaaa...............

2 Comments:

Blogger Mathy said...

neler oluyor hayatta, bir şu düşler gerçek olsa, olsa....

Nisan 20, 2006  
Blogger skoer said...

insanlar elele tutussa, birlik olsaaa, uzansak sonsuzaaaaa.

Nisan 26, 2006  

Yorum Gönder

<< Home

eXTReMe Tracker